Petra van Dongen

Welkom op de website van mijn bedrijf. Mijn naam is Petra van Dongen. Sinds mijn eerste baan in 1980 heb ik een brede werkervaring opgedaan in voornamelijk administratieve en secretariële functies bij diverse bedrijven en instellingen in verschillende branches. Mijn sterkste kanten zijn een goede beheersing van de Nederlandse taal en accuraat werken.

Na mijn studie Turkse taal en cultuur aan de Universiteit Utrecht ben ik bij de Rechtbank ‘s‑Hertogenbosch beëdigd als vertaler Turks-Nederlands. Verder geef ik cursussen Turks op verschillende niveaus, o.a. bij de Volksuniversiteit in 's‑Hertogenbosch. Voor deze cursussen heb ik samen met coauteur Tonyukuk Ersoy de cursusserie 'Turkije-Turks, Leer- en werkboek' ontwikkeld. Van deze cursusserie zijn inmiddels twee delen verschenen.

In de boeken wordt per les een nieuw onderdeel van de Turkse grammatica uitgelegd. In deel I komen de naamvallen en tegenwoordige tijd aan bod. Deel II gaat verder met de andere tijden van werkwoorden in hoofdzinnen. Deel III van de serie gaat over constructies in bijzinnen. Aan dit deel wordt momenteel nog gewerkt.

De kennis en ervaring die ik in de afgelopen jaren heb opgedaan, zet ik via mijn bedrijf in voor andere zelfstandige ondernemers, zodat zij die dingen kunnen doen waar ze goed in zijn. Ondernemers moeten aan veel administratieve verplichtingen voldoen en velen kunnen of willen daar niet veel tijd aan besteden. Uitbesteding van de administratie is dan een oplossing.